miercuri, 19 august 2015

8 August-Rîmnicu Sărat- SORIN CĂLIN- MUZICANȚII DIN RÎMNIC (... nu sunt cei din Bremen)



La Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, 8August 2015, lansarea cărții lui Sorin Călin, Muzicanții din Râmnic( ... nu sunt cei din Bremen).  Numărul invitaților și prezența televiziunii locale, au certificat  atenția de care s-a bucurat acestă carte inedită, dar și autorul.
Unul dintre volumele câștigătoare la concursul „Scriitori Rîmniceni”, a atras atenția juriului prin originalitate. Acestă geografie a locurilor de petrecere, a saloanelor de nunți, din județul Buzău și nu numai, acest dicționar de instrumentiști și cântăreți. De ce nu, un almanah muzical. Pentru că nu lipsesc  glumele și farsele, obiceiuri de la nuntă. Lumea muzicanților, pestriță, în momentul în care se manifestă, ca profesie, devine una, formația; mai mică sau mai mare, rolul ei este să bine dispună. A vorbi despre ceilalți, a-i imortaliza într-o carte este un gest de altruism și de caracter. Sorin Călin în acest volum, din viața  altora, vine cu experiența proprie și are curajul afirmației, caracteristică ce dă savoare cărții.
Moderator, editorul Constantin Marafet a fost în formă maximă. Despre carte au vorbit directoarea centrului „Florica Cristoforeanu”, doamna Violeta Vîlcu, președintele juriului, Manuela Camelia Sava, scriitoarea Valeria Manta Tăicuțu a creionat în mod generos și obiectiv calitățile cărții și ale autorului, Teo Cabel, Dan Manciulea. De la București, special pentru lansare, Brigada mobilă formată din Irina Lazăr, Sabina Pîslari,Violeta Petre.
Pentru că a fost un eveniment despre muzicanți, câțiva colegi, invițati ai autorului, au cântat. Voci deosebite:  Dan Manciulea, Mihai Burlacu, Mihai Râpeanu, Relu Toma și Iulian Moima. Au făcut ca sala să cânte cu ei și aplauzele să curgă ca la un spectacol de gală.
Felicitări și succes cu Zăngănelele! Sorin Călin va fi un pamfletar redutabil!
                                                                                   Teo Cabel






Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu