sâmbătă, 25 aprilie 2015

SPAȚII CULTURALE NR 39.



Editorialul doamnei  Valeria Manta Tăicuțu, deschide nr 39 al revistei râmnicene. Despre nimicuri cu tristețe,  aduce în prim plan unul din aspectele importante din viața familiei: mersul la fotograf.
Evenimetele importante din familie erau marcate prin poze de grup sau individual cu ocazia diferitelor evenimente importante, care,  înrămate, deveneau repere, în spațiul casei, pentru toți care locuiau acolo sau veneau în vizită. Comercializarea mijlocelor de a obține fotografii, nu  întotdeauna de calitate,  duce la banalizare ca și inflația de poze, de toate felurile, de pe siturile de socializare.  
 Nu trebuie ratate articolele semnate: Virgil Diaconu, Interpretarea ficțională a poeziei,  și Simona-Grazia Dima: Critică literară şi transparenţă; Diana Vrabie, Proză scurtă pentru copii, între tradiționalism și modernism(I)
Aniversarea scriitorului buzoian Florentin Popescu, redactorul șef al revistei „Bucureștiul literar și artisitic”,  la împlinirea vârstei de 70 de ani, prilej de aniverasre și a literaturii buzoiene.
Eseu semnează prof. dr. Manuela Camelia Sava: Femeile în romanele şi piesele de teatru ale lui Camil Petrescu.
Pentru poeții până în 35 de ani, concursul național de poezie de dragoste, prin revista Cafeneaua Literară, Leoaică tânără Iubirea.
Poezia este generos reprezentată de: Radu Cîrneci, Ion Roșioru,  Valeria Manta Tăicuțu, Daniel Drăgan, Victoria Milescu, Adrian Botez, Nicolae Teoharie, Nicolai Tăicuțu, Laurențiu Belizan, Manuela Camelia Sava, George Nimigean, Mihai Merticarie, Mariana, Cîlț, Liviu Vișan, Maria Mânzală, Adrian Erbiceanu.
Traduceri: Ion Roșioru și Leo Butnaru
Proza  reprezentată de segementul ialomițean Florin M. Ciocea-Omul zburător;Florentina Loredana Dalian,  Brahms.
Tot proză: Doina Cernica: Povești  de călătorie, Adrian Munteanu, Povești fără sfârșit, jurnal de călătorie artistică în Canada; Ioan Dumitru Denciu, De fericita întâmplare; Petrache Plopeanu, „Viziunea” postculturală.
 Cărți prezentate de: Ionel Necula, Ioan Dănilă, Valeria Manta Tăicuţu, Silvia Ioana Sofineti,
Petre Isachi, Stan Brebenel, Nina Elena Plopeanu, Teo Cabel.
Raftul cu cărți și Reviste literare țin la curent cititorul cu noi apariții editoriale și informații despre revite literare din Buzău și din țară.
                                                                                                                                Teo CABEL


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu