duminică, 23 martie 2014

Laura Cozma- Impresii de la Onești. „Expresia Ideii” a sărbătorit poezia. Lansare Ana Maria Gîbu.



22 martie 2014, o sâmbătă în care razele soarelui sunt foarte prietenoase. Deși este o zi de cenaclu, pașii nu m-au dus la Casa de Cultură,Buzău, ci la Muzeul de Istorie din Oneşti.
Am ajuns la Onești, la evenimentul "EXPRESIA IDEII sărbătoreşte poezia", alături de criticul Tudor Cicu împreună cu soția, poetul Mihai M. Macovei și colega mea de cenaclu Mariana Cabel. Ceasul a fost de partea noastră și am profitat din plin: am admirat și fotografiat râul Trotuș.
Startul evenimentului s-a dat prin Imnul Asociației, urmând apoi o  prezentare, încă de la începutul  Asociaţiei "EXPRESIA IDEII", din 2011.
În cinstea poeziei, Vera Crăciun și-a citit creația proprie "Eterna poezie" iar Mădălina Stan "Dacă mai sunt". Un moment emoționant a fost colajul poetic de cei mai mici membrii ai Asociaţiei "EXPRESIA IDEII".
În programul evenimentului, Ana Maria Gîbu și-a lansat volumul "Dintr-un vis în altul". Criticul Tudor Cicu a vorbit despre cartea Anei, dar a prezentat și buzoienii prezenți în sală. Poetul Mihai M. Macovei și poeta Mariana Cabel au dat glas unor poeme ale Anei Maria Gîbu, din Almanahul "Renașterea Buzoiană" 2014. Foarte emoționată,  pentru ca cei prezenți "să poată observa cum se scrie și la Buzau"(precum a spus Tudor Cicu), am citit poezia "Sunet surd", urmând apoi cu creații proprii Mihai M. Macovei și Tudor Cicu.
Cea vinovată de prezența noastră, Ana Maria Gîbu, a vorbit despre volum, a citit două poezii, a donat cărți Asociaţiei "EXPRESIA IDEII" și, spre încântarea tuturor, a cântat.
Directorul muzeului a mulțumit doamnei Mariana Bendou pentru organizarea evenimentului, bucuros că "cei mici mai citesc și scriu".
Spre final, pictorii din Bacău au vorbit despre tablourile aduse Asociaţiei "EXPRESIA IDEII", iar Tudor Cicu a încheiat cu o, nelipsită, parabolă. 

Laura Cozma

poze Laura Cozma
                                                                                                                                      














Un comentariu :

  1. Comentariul tău Laura, deși are 18-19 rânduri, cuprinde în esență cam ce am relatat eu în cele trei pag. Asta înseamnă că ai concentrarea scrisului, punctarea unor lucruri esențiale... și mă bucur că ai reținut parabola rostită acolo. Lasă emoțiile alea (ai văzut la Ana Maria vreun trac?). Și, scrie (așa cum îi îndemnam la Onești pe tineri); prin scris răzbim la inima cititorului. prin scris putem evada și din temnițele cele mai hidoase în care ne aruncă societatea și mai marii cetății... doar ai ascultat parabola mea. Felicitări pentru relatare.

    RăspundețiȘtergere