luni, 21 octombrie 2013

Prozo-poemele lui Dinu Petruț, teatru scurt și muzica folkCel mai tânăr membru al cenaclului Ante portas,  Dinu Petruț, a citit din scrierile sale în sesiunea din 19 octombrie. Cu cele două poezii nu ne-a convins, dar mai are timp cu altele.
Revanșa însă, Petruț, și-a luat-o cu prozo-poemele sale, cum le-a numit  poetul Marin Ifrim. Colegul nostru este un căutător precoce în tainele cuvântului. Elev la Școala generală George Emil Palade, tânărul nostru adolescent, abia învață să fie trimbulind. Succes!
Redau unul din textele sale: Harta
Iubito, dacă m-aş transforma, brusc, într-o hartă, oare ai putea să mă descifrezi cu fiecare centimetru?
Sa-mi localizezi râurile de lacrimi şi munţii de orgoliu?
Să-mi atingi venele subţiri ce se desfăşoară precum nişte ramuri de apă?
Oare ai putea să-mi atingi capitala inimii şi să-ţi dai seama de ce este ea aşa de specială?
Ai şti unde îmi sunt limitele şi graniţele şi cât de mult mă pot întinde pe o hârtie veche?
Poate că ai şti...
Şi totuşi, ştiu că tu ai prefera să te uiţi, mai degrabă, pe o legendă...

Au mai fost în sală, domnul director al Casei de cultură, Minică Viorel, Laura Cozma, Rîmbeț Sabina Andreea, Valentin Tufan, Bolache Andrei.

Ne-au destins și ne-au bucurat cu prezența, Grupul „Ridendo ”, al Cercului Militar Buzău,  compus din:  doamna profesoară, de la Liceul de artă „Margareta Sterian” ,Viorica Radu, domnul  George Stoian și sunetistul, Marius Florea. Doamna profesoară s-a implicat și în sesiunea cenaclului punctând câteva aspecte interesante despre atitudine la manifestările culturale, mai ales la cele specifice unui cenaclu, de exemplu citirea textelor.
Cei doi au interpretat teatru scurt, un colaj de două piese: Nervi de Ion Băieșu și De ochii lumii, Theodor Mazilu. Cu acest montaj au participat la Medgidia la Festivalul de teatru Tanța și Costel.
Mulțumim „Ridendo” pentru momentul special oferit! În afara piesei, George Stoian   a recitat o poezie patriotică de Mircea Crișan și doamna Viorica Radu un sonet de Shakespeare.
Sesiunea din data de 19 octombrie a cenaclului  a fost încheiată de Teodor Cabel, clasa a XI-a liceul B.P. Hașdeu, cu muzică folk din repetoriul formației Pasărea Colibri.
Lector  pentru sedința următoare va fi Valentin Tufan cu poezie.

Teo Cabel

Poze: Laura Cozma


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu