duminică, 6 octombrie 2013

POETUL- TRAFICANT DE ILUZII- Cenaclul Ante Portas





Poezia domolește anotimpul. Prima sesiune din luna octombrie, a cenaclului Ante Portas, s-a desfășurat sâmbătă (05.10.2013) într-o atmosferă  caldă, spiritual, și cu emoții pentru lectorul Alexandru Bolache, apreciat, de poetul Nicolae Pogonaru, pentru „potpuriul tematic” – desfăcut ca un curcubeu în teme de bază: istorie, social, condiția poetului, dragoste. Marin Ifrim s-a întrebat unde a stat ascuns lectorul zilei până acum, punctând coerență, respect pentru istorie, abilități prozodice. Au mai vorbit  despre poezia lectorului: Valentin Tufan, trimitere la Grigore Vieru, Laura Cozma.
Alexandru Bolache are metafore vii: luceafărul dezbracă un peisaj teluric/
îmbrobodind pe uliți al nopții întuneric.(
pe uliță)
Versul său, dornic de galop pe câmpia liberă, a literaturii, mai trebuie dresat, ca un pur sânge de rasă  și pentru probe de manej. El va hotărî aceasta.  Succes Alexandru!
De reținut: l-au prins/ la granița dintre/ frumos și realitate/ vameșii/ l-au catalogat imediat/ traficant de iluzii/ în/ picături mici// încerca să intre/ printr-o spărtură/ pe aripa unui fluture/ în veșminte de clovn// n-ai voie/ spuneau vameșii/visătorii/ nu pot trece/ fără pașaport(poetul)
Bun venit celor două colege: Râmbet Sabina Andreea și Marcu Denisa!
Poetul Nicolae Pogonaru a făcut cadou membrilor cenaclului noua sa carte „Orașul pe camera web”. Petruț Dinu i-a urmat exemplul dăruind cartea sa de proză scurtă „Dragoste dicolo de noi”. Marin Ifrim a completat biblioteca membrilor cu proaspăt ieșita din editură  a lui Tudor Cicu... „Niciodată parodii” .
Cea de-a doua sesiune a lunii octombrie este pe 19. Lector, Petruț Dinu, proză.

Teo Cabel














Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu