luni, 23 septembrie 2013

La cules, din rodul toamnei - Cenaclul Ante Portas




 


Sâmbătă, 21 septembire, Cenaclul Ante Portas, după ce a participat la decernarea premiilor  Festivalului de creație literară „Titel Constantinescu” și-a desfășurat a doua întâlnire a lunii, la Buzău.
Cu bateriile încărcate de la regalul de literatură românească actuală, Râmnicul Sărat, cu voci ca ale dramaturgului George Astaloș, Viorel Dinescu, Nicolae Dabija, Ion Roșioru, Elena Radu (care le-a semnalat de pe scenă prezența în sală), au coborât cu picioarele pe pământ, la lutul cuvintelor pe care îl au ei de frământat până ajung la ceramica versurilor celor care i-au încântat.
A citit poezie Laura Cozma. Pasiunea tinereții bate ca un vânt de toamnă printre frunzele copacilor de pe aleea poeziei. Sentimentele sunt încă la cursul de înmugurire lirică.
Au comentat la adresa textelor, Laurențiu Belizan, Alexandru Bolache, Andrei Bolache, Teo Cabel.
S-au reținut versurile:Ți-am gustat buzele veninoase/ printr-un sărut,/devenind otrava/care m-a făcut dependent de tine.(Otrava)  sau (...) în noaptea cu lună plină/ nu mai e lumină;(...) Astăzi au căzut frunzele/ Precum au trecut clipele./(Doamna Toamnă) și în final: Ne-am plimbat/prin parcul supărat/ Ca în inima cerului/ardea lumina lunii,/ lăsând cenușa nefericirii./ Când m-am învelit cu dragostea ta,(...) norul de furie/a dispărut prin fâșia de bucurie.(Învelit cu dragostea ta). Interesant folosirea genului masculin în câteva poezii.
La următoarea sedință, 5 octombrie, va citit Alexandru Bolache, poezie.

Teo Cabel





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu