vineri, 5 august 2016

Marin Ifrim-În Sângele Ploii

De curând, scriitorul Marin Ifrim a lansat  volumul de poezii În Sângele Ploii la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”.(28 iulie 2016)
Spunând cu ani buni, în urmă, că nu va mai scrie poezie, autorul a revenit asupra deciziei, pentru că ce a crezut  atunci  a fi un capăt de linie a fost de fapt o pauză normală în viața unui scriitor. Un volum în  care epicul este ținut în tensiunea metaforei. Sângele ploii nu diluează din viața noastră nimic, nici nu spală, evidențiază o stare de fapt, încordată de multe ori, dar cu multe, supape. Una dintre ele poezia.
Au vorbit despre carte și activitatea autorului Grigore Stelian, Dumitru Negoiță, Gheorghe Postelnicu, Nicolae Pogonaru, Aurel Anghel și subsemnatul.
Am considerat că a vorbi cel mai bine despre carte este a citi din ea. Mi-a atras atenția poezia „Sens Giratoriu” Un text despre condiția poetului și a poeziei!

Sens Giratoriu

Semne mai sigure decât vorbele am găsit undeva
Între noi. Nici scrise, cuvintele nu mai sunt 
                                                       ceea ce au fost.
Gândim împreună, fără ele, doar literele,
Una câte una, în doze strecurate-n sentimente.

Nici poezia nu mai e ce va fi, fără metaforele ei
Anestezice, pe viu, în direct
Cititorul din tine îți va scrie doar ție
Gând la gând din gând cu tine: Poezie.

Cine face poze, nu este pozat. Cred ca l-a mine s-a terminat filmul :)

Un comentariu :

  1. Scrisul e o povara grea....cine o face de-o viata, promite ca se lasa, e ca fumatul....ma las chiar acum si peste zece minute aprinde tigara.multumim pentru semnal si mentionare.

    RăspundețiȘtergere