sâmbătă, 20 august 2016

„Cartea cu prieteni”, „Șirul lui Fibonacci” și „Versuri neserioase” în postură serioasă - eveniment literar la Rîmnicu Sărat



O primă lansare de carte s-a consumat vineri, 19 august, la Râmnicu Sărat, Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu”, cu scopul de a fluidiza evenimentul ce urmează să aibă loc pe 21 august, în același loc, dar cu o mai mare desfășurare de forțe. Trei volume participante la proiectul „Scriitori râmniceni pentru literatura română” și validate  pentru publicare: Cartea cu prieteni, Sorin Călin; Șirul lui Fibonaci, Genovel Florentin Frățilă și Versuri neserioase, Viorel Dodan au fost prezentate,  dăruite prietenilor și celor prezenți în lăcașul de cultură.
De la Buzău am mers împreună cu Eduard Antochi, de la formația Blue Motors și Cătălin Andrei de la Jasp. Tot drumul am avut muzica de calitate și antren la maxim! Multumesc băieți!
Constantin Marafet a moderat evenimentul. Pentru poze semnează cu profesionalism Suflea Mirela.
Prezența autorităților, primarul Sorin Cârjan, viceprimarul Torcărescu Ștefan,  a redactorului șef al revistei Spații Culturale, doamna Valeria Manta Tăicuțu, a criticului Mioara Bahna, alături de doamna directoare a „Centrului Cultural”, Violeta Vîlcu, a conturat importanța evenimentului, la care au participat scriitori, prieteni și membrii familiilor autorilor.
Din partea juriului prof. Nicolae Bratu și subsemnatul. Presedintele, domna prof. Manuela Camelia Sava s-a scuzat că nu poate ajunge în timp util la eveniment și a urat felicitări autorilor. Din culisele jurizării nu sunt picanterii și nici animozități de dezvăluit.
Lansarea a fost pe gustul autorilor, aceștia considerând că este o atmosferă intimă, prietenească; subscriu la această părere.
Au vorbit despre cărți pe lângă prezentările particulare făcute de moderator, editorul Constantim Marafet, Nicolae Bratu, Teo Cabel, doamna Tăicuțu Valeria Manta.  
Versuri neseriose este un volum de  publicistică laminat în versuri. Autorul are resurse și de a scrie poezie serioasă, nu numai pamflete și urzici.
Sirul lui Fibonaci confirmă capacitatea lui Genovel Frățilă de a pune în sticluțe mici, cuvintele, esențe tari, semnificații originale.
Sorin Călin în  Cartea prietenilor își continuă cu dezinvoltură marșul său de sinceritate si entuziasm început în carțile precedente. Aici, însă, împinge limitele unui experiment, lumea virtuală, în granițele normalității. Prietenia este si trebuie sa rămână o stare, un sentiment, o punte peste formalități, zâmbete false. Prietenia nu are dedesubturi la Sorin Călin. 
Nu am putut sta până la sfârșitul evenimentului, deci o să vorbesc numai despre ceea ce știu. 
Felicitări autorilor! Felicitări organizatorilor pentru acest proiect important pentru Râmnic, din care se aleg, ca aurul, din nisipul timpului pepite pentru literatura română.

                                                                                                                                               Teo Cabel


















Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu