miercuri, 27 mai 2015

Portret de autor militar- Cornel Diaconu-revista „Rezervistul”

La Comenduirea Garnizoanei Buzău, pe Bulevardul Unirii, a avut loc întrunirea cadrelor militare în rezervă și în retragere a filialei locale „Mareșal Alexandru Averescu”.
Un eveniment foarte emoționant pentru mine,  a fost intonarea marșului de întâmpinare și a imnului  național... mi-aș fi dorit ca în acea sală să fie și tatăl meu, lt. col. (r) Marian Cabel. (1942-2001)
Prezența mea s-a datorat scriitorului Cornel Diaconu. Publicat în revista „Rezervistul Buzoian”, la rubrica Vitrina scriitorilor militari buzoieni cu un articol semnat col(r) dr Mihai Goia, portretul literar a fost schițat  și de redactorul sef al revistei „Fereastra”, poetul Lucian Mănăilescu.
Autoportretul autorului a început cu romanul „Între două iubiri”, a continuat cu „Aripi de ceară” și o poezie din volumul „Jarul din gutui”.
A prezentat și o colecție de numismatică col. Victor Bivolu.
Un cor de  elevi de la scoala 1 „Căpitan aviator Mircea  Bădulescu” au interpretat câteva cântece, unul fiin dedicat, ca imn, mentorului spiritual.
Felicitări scriitorului Diaconu Cornel! Felicitări semnatarul articolului col( r) dr. Mihai Goia pentru inițierea acestui proiect, de promovare a scriitorilor militari.
Felicitări organizatorilor!













Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu