luni, 18 aprilie 2016

Lansare de carte- Ramona Muller- „Absolutul dual”

Bun venit Ramona Muller în Clepsidra poeziei!

Vineri 15 Aprilie 2016 la Biblioteca județeană „Vasile Voiculescu” s-a lansat volumul de poezie „Absolutul dual” semnat de Ramona Muller, publicat la editura „Singur”

Prezența unui public diversificat, prieteni, colegi de serviciu, profesori, foști colegi de liceu, elevi, scriitori, a dat o notă de normalitate actului de cultură.
Cartea de  debut a poetei ne avertizează de la început că „Emoții frugale/îmi scalpează creștetul cuvintelor/ la nașterea lor”.  Este un volum dedicat poeziei de dragoste, dar și  căutării identității. Este volumul unui autor care a tot adunat, de-a lungul existenței sale; Curajul publicării este un pas în afirmare. Faptul că se destăinuie de mult timp hârtiei este relevat  și de ocolirea banalității: în  Sens... către tine spune „Ce frumos îmi lipești / minutele cu fluturi de plastilină!”(pag. 50)

Murală
 „Ți-am pictat/irisul desculț/ de clipe albastre./În amurg/ te-ascult/ fredonând/magice/tăceri./Clepsidra/ de suflet/se scurge,/uite,/ a rămas/ o rimă/ de poet!” Poezia se dezbracă de artificii și  spune cititoru lui: Sunt în cuvinte, dincolo de cuvinte. 
 
Mi-a părut bine să mă întâlnesc cu persoane pe care le cunoșteam doar din spațiul virtual: Odilia Roșianu, redactor la revista on line „Literatura de azi”, George Tei, Ion Țoanță, Romita Mălina Constantin.
Scriitori buzoieni prezenți la eveniment: Dumitru Dănăilă, Viorel Frîncu, Aurel Anghel, Lucian Mănăilescu, Ion Mitică, Gina Zaharia, Costel Suditu,  Laurențiu Belizan, Liviu Gogu.
Au citit  din poeziile volumului lansat elevi de la Scoala Gimnazială Scurtești, comuna Vadu Pașii, Teodora Șablienco de la Liceul de Artă „Margareta Sterian”, clasa de teatru.
O voce de viitor, Anya Bunduc a  fost surpriza muzicală, interpretând cu virtuozitate din Phoenix
„Mica țiganiadă”. Marius Negoiță a cântat pe versurile poetei Ramona Muller.
Iulian Gavriluță a consemnat pentru „News Buzău”.

Succes autoarei !

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu