luni, 18 mai 2015

MARATONUL METAFORELOR- Râmnicu Sărat, la CASA VECHE.





Maratonul metaforelor, de la Râmnicu Sărat, 16 05 2015, la Casa Veche s-a dovedit un bun prilej de materializare a multor prietenii  virtuale, de pe Facebook, între membrii Cenaclurilor AntePortas din Buzău, „Vama Literară”, București și „Alex. Sihleanu” din Râmnicu Sărat.  Această întâmplare, deloc întâmplătoare,  cu atmosferă de aniversare, se datorează poetului și editorului Constantin Marafet. 
Duelul literar dintre cenacluri s-a finalizat cu victoria literaturii, muzicii,  bucuriei și  prieteniei. Menestreli, dresori ai cuvintelor, dansatoare pe coardă de chitară, au fost Dan Manciulea, Horia Stoicanu și Traian Chiricuță. Vocal, Raluca Neagu, București, a demonstrat  o voce puternică și plăcută.
Poetul Daniel Vorona a moderat alături de Constantin Marafet. Un alt moderator, care veghează mereu bunul mers al celor pe care nu le vede amfitrionul în iureșul evenimentelor  a fost doamna Marafet Mariana, soția poetului.
Mulțumim lui Horia Stoicanu pentru albumul  „Cireșe amare ” dăruit tuturor membrilor cenaclului.
Mi –a  făcut plăcere sa-i întâlnesc pe Cătălin Codru  și Daniel Vorona în carne si oase.
De la „Vama literară” au citit din creația proprie: Adelina Fleva, Ionela Ancu, Liliana Popa, Raluca Neagu, Daniel Vorona,  Claudia Minela, Cătălin Codru, actorul Nucu Stângaciu.
De la Buzău: Teo Cabel, Laurențiu Belizan, Gina Zaharia,Petruța Niță,  Mihaela Roxana Boboc, Mariana Cabel, Costel Suditu. Romancierul Dumitru Dănăilă ne-a onorat cu prezența și ne-a făcut galerie împreună cu domnul Marian Zaharia.
De la Rîmnic: Constantin Marafet, Nina Beldie, Dan Zamfirescu, Nicolas Bratu, Ghinea Vasile, Aneta Pioară a interpretat și o doină, Dumitru Hangu, epigrame; Matincă Costea, Constantinescu Nicolae Ștefăniță.
Vrânceanca Bentea Ana Maria, cunoscută ca prozatoare, de data aceasta a recitat.
Ne-au imortalizat video și foto,  Bentea Ana Maria, soții Mirela și Cristi Suflea, Gina Zaharia și toate telefoanele personale.
O noapte memorabilă!
Claudia Minela ne-a invitat la o seară literară buzoiană în capitală, invitație repetată și de poetul Daniel Vorona.
Poetul Constantin Marafet și-a serbat ziua de naștere printre poeți. La mulți ani!
La sfârșit, m-am dumirit cine erau cele două doamne discrete, dar bucuroase de eveniment, care ne-au urmărit dintr-un colț, de la venire. S-au recomandat la plecare: Caliope și Euterpe. Nu le-am cerut pașaportul le-am crezut pe cuvânt.
Am ajuns la Buzău înaintea zorilor.


                                                                                                                                           Teo Cabel



 Cabel Mariana, Teo Cabel, Petruța Niță, Costel Suditu, Gina Zaharia, Constantin Marafet, Laurențiu Belizan, Mihaela Roxana Boboc. Dumitru Dănăilă, doamna Mariana Marafet
                                                           Teo Cabel și Horia Stoicanu
                   Laurențiu Belizan, Constantin Marafet, Costel Suditu, Teo Cabel, Dumitru Dănăilă

                                                    Teo Cabel și Cătălin Codru

                                          Mariana Cabel


                                           Teo Cabel și Mariana Cabel

Un comentariu :

  1. Așa pe negândite, la marginea timpului de sus, am auzit când numitul suflet a spus: ODATĂ am fost atât de departe de voi, încât poate nici nu mai sunt eu. Dar inima, acum, e alături de voi și se bucură de izbânda voastră. Cuvintele voastre, nerostite pentru lipsa mea acolo, mi-au dăruit o lacrimă de aur, în singurătate. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere